Bolest prstu u nohy

Dobrý den, pane doktore. Mám problém s prstem u nohy(prava noha, prst vedle palce). Jsem atlet a cca 5tydnu zpatky jsme byli na atl.soustředění v tatrách a po přijezdu zpet se dostavila lehka bolest při nášlapu na špičku. Dalsi tyden po sozstredeni jsem jeste trenoval ale ve ctvrtek se to jiz po tyckarskem treningu bolest nedala vydrzet, takze jsem skoncil. Dalsi tyden v pondeli jsem byl u chirurga, ktery mi bez zadneho rtg rekl ze mam zanět šlachy a doporucil jen mazat ibalginem duo a neběhat. Už jsou to tři tydny a pořád cítím sice o dost menši bolest ale pořa mi vtom křupe a bolest je jakoby v prvnim članku prstu a kousek pod ním da se říct jakoby pod polštařky. Pokaždé když mám boty tak je bolest o mnoho snesitelnějši nebo ji vubec necitim ale když začnu trénovat(stači jen výpady nebo dřepy) tak bolest po sundani bot začnu cítit znovu. A dost mně to omezuje v zimní připravě. Napadlo mně jestli by se nemohlo jednat o něco jiného například únavová zlomeninu? Děkuju za odpověď. S pozdravem Honza.

Odpověď odborníka:

Možnost zlomeniny v oblasti zápěstrní kosti je možná, proto bych vyhledal kontrolu a požádal o provedení rtg snímku. Pokud bude snímek negativní doporučuji pohybovou a hlavně dnes již fyzikální léčbu na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Předčasný porod díky cigaretám
Články: Předčasný porod díky cigaretám
Těhotné ženy, které...
Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Články: Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Zjištění, že miminko nejde...
Horské sluníčko ani solárium kůži opravdu nesvědčí
Články: Horské sluníčko ani solárium kůži opravdu nesvědčí
Tmavé zimní měsíce nám...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: