Bolest ramena

Dobrý den, v lednu 20012 a taktéž v lednu 2014 jsme porodila sekcí.U prvního porodu byl částečná narkoza u druhého celková.Můj následný problém byl ten, že po obou císařích my dva dny po operaci začalo hrozně moc bolet levé rameno.Rukou se nadalo ani pohnout,byla tam velká bolest v rameni.V prvním případě jsem šla na rentgen ramena, zda tam není tromboza,naštěstí nebyla.Poté mě pustili z porodnice a já vše měla začít řešit s obvodní.Moje dr mi předepsala Ketonal a Prednison.Ještě mi doporučila,abych zároven brala i Paralen,že se prý zvýší účinost Ketanolu.Prednison jsme brala asi 14 dnů a ketonal měsíc.Poté se vše zklidnilo a já jen občas pocítila ,že mne rameno pobolívá. Bohužel se stejné boelst opakovala i při druhé sekci,kde jsem již v porodnici začala brát Ketonal a Paralen.Doktoři mi řekli,že tento problém mám řešit až se svoji dr.,když mi pomáhají mnou přinesené léky. Moje dr mi jen předepsala další balení Ketonalu a řekla,že když mi toto pomáhá,tak je zbytečné zjištovat příčinu. Můj dotaz zní,zda nemůžete vědět, co zapříčinilo tuto bolest .Bojím se ,že se to bude opakovat,nebot chceme ještě jedno miminko.Rodila bych opět sekcí.A také ted v březnu mám jít opět pod narkozu (žlučníkové kameny),tak se velmi bojím opětovné velké bolesti a toho,že nebudu moci opět hýbat rukou. Chci jen ještě dopsat,že mé sestra má roztroušenou sklerozu(nevím,jestli to může nějak souviset a já ji mít také).Když jsem se bála já,že mohu mít také RS,tak mi má dr udělala nějaké krevní testy,řekla ,že je vše v pořádku,že pokud bych měla RS,tak by se v těch testech projevilo ,že tam mám něco v nepořádku. Děkuji za odpověd a zároven přeji úspěšný a štastný rok 2015,Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, nemusíte mít obavu, vaše potíže rozhodně nesouvisí s roztroušenou sklerózou. Mezi její příznaky nepatří bolest ramene a bez speciální léčby se nevyléčí. Příčinou vašich problémů může byt nevhodná poloha vleže při zákroku a následně zamrznuti ramene. Můžete mít i nějakou kostěnou anomálií žebra, obratle apod., která v dané poloze překáží a dráždí a způsobí vámi uváděné potíže. To lze zjistit na Rtg krční páteře a horní hrudní apertury. Pokud by se tato anomálie prokázala, doporucovala bych preventivně rehabilitaci, která může snížit riziko vzniku těchto potíží a urychlit v případě jejich vzniku léčeni. Přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Glukózový toleranční test v těhotenství
Články: Glukózový toleranční test v těhotenství
Orální glukózový toleranční...
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Kýla
Články: Kýla
Kýla, hernie, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: