Bolest ramene

v zaměstnání jsem měla dva dny nadměrné zatížení ramenních kloubů - stahování a vytahování těžších šubrů a další den jsem nemohla dát jednu ruku vůbec nahoru pro silnou bolestivost a omezený pohyb ramene.Nezabírali ani od bolesti prášky.Tento problém trval cca 3 dny a třetí den jsem udělala jaký si pohyb a bylo slyšek křupnutí v onom rameni a bolest a omezený pohyb ihned ustoupil Nyní chodím na rehabilitaci s krční páteří a po druhé návštěvě mně opět rameno začíná bolet a i hybnost je trochu omezena. Mám raději zajít na rtg a konzultaci s dr? Děkuji za jakou koliv radu.

Odpověď odborníka:

Rameno by se mělo vyšetřit, může se jednat o poranění t.zv. rotátorové manžety, trhlinka ve svalu, která se většinou upraví končevativní léčbou, pokud by byla větší tak operací. Vyšetření rtg ano, dále dle nálezu, při přetrvávání a závažnějších potížích v tomto směru i provedení magnetické rezonance a dále dle nálezu další léčba a rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: