Bolest ramene

Dobrý den, můj dotaz se týká mého manžela. Je mu 35 let v loni v červnu skončil v nemocnici s bolestí ramene na ortopedii, kde se zjistilo, že je napaden stafylokokem a byl převezen v septickém stavu na internu, kde mu byla nasezena antibiotika, které naštěstí zafungovala a manžel se uzdravil. Byla mu dělána všechna možná vyšetření včetně magnetické rezonance ramene a krku. Rameno ho dodnes pobolívá, někdy více někdy méně, ale na žádném vyšetření se nenašlo proč. Můžu pro něj udělat něco dalšího, chodí pravidelně na ortopedii, na rehabilitace, ale nezlepšuje se to, lze s tím něco dělat, nebo je to trvalý stav? Nemáte nějaké doporučení co s tím dál. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Na jednoduchou otázku u relativně závažného onemocnění není snadná odpověď bez znalostí mnoha dalších ukazatelů, především případné naprosté inaktivity zánětlivého procesu, což lze zhodnotit na krevních testech, CRP, sedimentace červených krvinek. Dále rtg snímek, eventuálně kontrolní CT nebo magnetická rezonace. V úvahu by přicházela při nálezu na MR eventuální artroskopie a případné snesení sxistující nerovnosti kloubní plochy, kterou předpokládám. Myslím, ale že ortoped aertroskopista nebude po septické artritidě do kloubu vstupovat unáhleně především z obavy, aby nedošlo k novému zánětu. Sám bych využil možností rehabilitace, lázeňské léčby a pobytu u moře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: