Bolest ramene

Dobrý den, již 4 roky mě bolí levá ( jsem pravák ) přední strana okolo ramenního kloubu. ( v té době jsem byla na laparoskopické operaci ) Bolest je v klidu i při předsunutí ramene a v noci když na rameno ulehnu.V levé ruce již nic neunesu bolí mě paže. Léčení moc nepomáhá a rtg je až na drobné opotřebení ram. kloubu neg.Je možné že bolest je následkem natažení horní končetiny v přesunu v narkoze ( jsem silnější postavy ) na lehátko ?? Již nevím jak si bolest vysvětlit.Děkuji za odpověď Prchalová

Odpověď odborníka:

Kromě možných i třeba lehkých artrotických degenerativních změn je možná enetezopatie v oblasti úponu některého z vazů nebo šlach v okolí ramenního kloubu nebo i tendinoza rotátorové manžety ramenního kloubu. Jedná se o úponové zánětlivé nemikrobní změny po přetížení šlachy nebo vazu. Pro upřesnění by bylo vhodné nejen vyšetření na rehabilitaci a ortopedii, ale i provedení sonografického vyšetření, které zhodnotí stav měkkých tkání ramene a pomůže diagnozu stanovit. Rehabilitace, pohybová a fyzikální léčba je na místě, vhodné je v některých případech absolvovat i lázeňskou léčbu , kde se stav rovněž může zlepšit. Proveďte ortopedickou a rehab. kontrolu a zkuste i láz. léčbu. Jinak dle vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
odpověď | Od: Jitka | 12.3.2014 11:48
Děkuji za odpověď . Budu se řídit Vaší radou.

reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x