Bolest ramene a hlavy

Dobrý den, nevím si už rady, je mi 29 leta víc jak půl roku mám velké bolesti jakoby od krční páteře do levé ruky přes rameno, občasné brnění mezi lopatkami, byla mi diagnostikovaná celková hipermobilita,byla jsem v červenci 5 týdnů na rehabilitacích v rehab. ústavu, bez výsledku, bolesti ještě větší, proto jsem byla poslána na magnetickou resonanci 29.8, kde mi zjistili Lordoza krční páteře je napřímená v blokovém postavení, tvar a signál obratlových těl zachován, páteřní kanál má zvyklou šířku, intervertebální prostory nezúžené, signál disků je snížen ve všech etážích, degenerativní změny s dorsolaterálními osteofity, mediální protruze disků C4/5 - 2,2mm, C5/6 - 2,6mm, foramina vlevo bez zúžení, signál míchy a míšního moku normální, bez ložiskových změn, neurolog mě poslal na rehabilitace, že je vše v pořádku, prý mírné změny tam jsou, ale to není původ bolestí, ani si neprohlédl CD z mag. rezonance jen si přečetl tuto zprávu, proto nove RHB, prý to musím rozhýbat, opět bez výsledku, mezitím, několikrát zablokovaná krční páteř, momentálně se stav zhoršuje, velké bolesti levé poloviny hlavy, i do zubů, ucha, bolesti levé ruky, mám doma cvičit, ale při cvičení se mi ruka chvěje a bolí, hlavu mám vtahovat dozadu, ale jakoby mě něco tlačilo na páteři a bolí, mám strach se prudce otočit vlevo, protože mě vystřeluje bolest, do ramene i hlavy. Neurolog mi napsal na bolest amitriptilin na noc, ale neberu ho, protože jsem po něm byla tak omámená, že jsem nebyla schopna druhý den fungovat, motal se mi celý svět. Jednou jsem dokonce během půl hodiny byla jakoby v opileckém stavu, kdy jsem o sobě nevěděla a manžel mě prý musel do postele odnést, prý jsem nebyla schopna stát na nohou, vůbec nic si nepamatuji. Můj praktický lékař chce ukončit neschopenku, jelikož marodím už půl roku a musel by prý psát zprávu sociálce a jsem prý moc mladá aby mě to mohlo tak moc bolet! už nevím kudy kam, neurolog souhlasí s praktickou lékařkou. nezbývá mi naučit se žít s bolestí, která je strašná a všechny síly vynaložit v zaměstnání a potom doma lehnout a nemoci se ani postavit, natož se doma postarat o domácnost a malého syna? Nebo jsem jen narazila na špatné lékaře? Prosím moc moc o radu!!!! Jsem z olomouckého kraje, existuje nějaký lékař, který by mi pomohl??? Děkuji předem za odpověď petra

Odpověď odborníka:

Pozorně jsem váš dotaz opakovaně přečetl. Nález na magnetické resonanci opravdu není nijak alarmující, ale existuje. Sníženou lordosou krční pateř v podstatě reaguje na jakýkoliv chorobný proces v oblasti krční pateře. Byla jste vyšetřena mnohostranně, efekt dle vašeho sdělení není.¨ Sám si myslím, že byste měla vyhledat ambulanci neurologické kliniky fakultní nemocnice ´v Olomouci, požádat o přijetí do nemocnice, na neurologickou kliniku, kde by právě ve vaší pracovní neschopnosti byl váš stav zhodnocen a dovyšetřen tak, aby následná léčba vás mohla zbavit potíží. Doporučení vám může napsat váš lékař. Některé potíže se jen ambulantním léčením nedají nikdy dokonale podchytit a vyléčit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: