Bolest ramene a svalu

Pracuji jako osobní asistent tělesně a mentálně postižených.Před 3 týdny mi při vycházce autistický chlapec náhle silně trhnul za PHK-od té doby bolest v rameni a svalu.Sval bolí nejvíce v místě 3-5cm v horní,zevní části paže.Bolest v tomto místě je píchavá,někdy tepající.RTG neg,předpažení není až tak bolestivé,upažení max.90stupňů,bolestivé.14 dní ibalgin, nyní voltaren,neurolog-10x B12-aplikována 8 dávka-bez výraznějšího zlepšení.Ruka v závěsu a klidový režim. Bolest se vystupňuje i při jízdě po nerovném terénu vozovky-opět tepajícího charakteru. závěr lékaře pohmoždění svalu. Děkuji a přeji hezký den Lenka

Odpověď odborníka:

Může se jednat o poranění rotátorové manžety, které svaly pletence ramenního vytvářejí kolem kloubní hlavice pažní kosti. Končetina by měla být především vyšetřena, klinicky a rtg snímkem a potřebně i diagnostickým ultrazvukem, který může zjistit místo porušení celistvosti manžety rotátorů.. Při malých trhlinkách polohování končetiny v mírném předpažení a upažení, postupně mobilizační terapie a fyzikální léčba na rehabilitaci. Větší defekty se artroskopicky operují, ne často.
Jinak po vyšetření na ortopedii postupovatř podle zjistěného nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x