Bolest ramene, paze a zad

Dobry den, uz cca 3 tydny mne boli leve rameno. Pri prudkem pohybu pazi nahoru mne v nem jakoby bodne, obcas po namaze citim napeti v celem rameni, pod ramenem a v podpazi. Na radu lekare nosim levou ruku zavesenou v satku. Bolest ramene a paze ustupuje, ale objevila se bodava bolest v oblasti lopatky, hrudni i krcni patere. Jsem dosti hubene postavy a pri predklonu je ma pater docela zretelna. Pritel mi dnes sdelil, ze se mu zda, ze mam pater krivou. Vyfotil mi zada a opravdu je v hrudni oblasti zretelne vyboceni. I kdyz se postavim pred zrcadlo, leve rameno mam vys. Je mi 22 let, na ortopedii jsem byla v 16 letech, kdy byla pater udajne v poradku. Je mozny vznik skoliozy i v pozdejsim veku? Nebo je mozny vznik i urazem? (pred mesicem jsem spadla z kone, ovsem na prave rameno a castecne zada). Muze to mit za nasledek i me bolesti? Predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Úraz má zřejmě souvislost s vašimi dnešními potížemi a aktivizoval možné změny, které v postuře pateře jsou, Lehká skolióza potom může vyvolat změny v oblasti meziobratlových kloubů krční pateře a ty se projikují směrem k rameni a lopatce. Ani tím se změny v pravém rameni samotném zcela vyloučit nedají.Přetažení fixačních vazů, porucha tak zv. rotátorové manžety. Ortopedické vyšetření je na místě včetně rtg snímku jak krční pateře tak i ramene.Při změnách na rameni i vyšetření měkkých částí ramene diagnostickým ultrazvukem. Do té doby krátkodobě nesteroidní antirevmatika typu Ibalginu, zklidnění ramene, postupně mobilizace ramene zvyklou činností. Podle výsledku léčba a určitě následná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: