Bolest ruky

Dobrý den.Už od 17,12 2012 chodím na rehabilitaci kvůli problémům mé ruky.Už jsem byla na vyšetření ruky na chirurgii tam mi dělali RTG ruky a nic tam nebylo pak mě poslali na neurologii tam jsme jim řekli že už nějaký čas jezdíme do Fakultní nemocnice do Plzně kvůli kolenu )vyndavali mi výrustky z kolena) no a pan doktor řekl že uděláme vyšetření EMG podle toho co řeknou tam na ortopedii po 1mi dalli ortézu na palec poté na kontrole mi paní doktorka napsala rehabilitace elektoléčbu a poté měkkou techniku.zatím bez efektu paní rehabilitožka se mě zeptala jestli jsem měla v minulosti frakturu ruky apod. a ano měla asi v 6letech zlomenina pažní kosti a sádra byla celé léto od zhora až dolů.Řekla že to sice mohlo dobře srůst ale mohl tam zůstat malý kousíček kosti apod.Potíže teda sou že od září nemám sílu v ruce první 2hodiny ve škole vždy nemohu psát poté už docela ano ale bolí to.tak jsem absolvolala pár vyšetření a zatím nic zatím mám jen ty rehabilitace asi do 15února a pak někdy jsme objednaní do té Plzně tak se uvidí také mi řekla že v oblasti palce jako v tom polštářku mám výrustek půjdu zase na operaci dost bolí také mi řekla že by mi měli udělat RTG celé ruky až k ramenu že mi to vede až k ramenu také to mám prý okolo lokte prý dost silně stažené a také mám na těch kostech nějaké bouličky které když mačká a různě masíruje tak křupou a také bolí.Řekla taky že bych správně neměla psát a mít ruku v klidu a ukázala mi pár cviků tak se je pokouším dělat.Mamka se jí ptala pod co tenhle problém zapadá jestli ortopedie revmatologie či chirurgie neurologie apod.řekla že toť otázka.Že by doporučovala to vyšetření EMG (měla jsem tam jít ale kvůli dlouhé nemoci jsem nemohla)a také že by měl udělat každý lékař vyšetření právě z těch oborů apod.a pak že by se uvidělo tyto vyšetření také může předepsat ona? v Plzni se pak dovíme jestli mě tam pošlou nebo ne.Nevíte náhodou co by to mohlo být?také ruka reaguje když přijdu domů z mrazu do tepla tak bolí ona také říkala že když je člověk nemocný tak začínají bolet což u mě byla pravda když jsem nechodila do školy a nemocná jsem byla opravdu dlouho bolelo mě to celou dobu.už bych se toho chtěla zbavit.Děkuji a hezký večer

Odpověď odborníka:

I ve vašem mladém věku se může jednat o zánětlivé změny šlachové pochvy v oblasti kolem zápěstí, ale také o revmatoidní artritidu. Pro tato tvrzení je ale nejdůležitější velmi pozorně a pečlivě předloktí a ruku vyšetřit nejlépe na ortopedii, včetně rtg snímku, posoudit hybnost jednotlivých kloubů. Pokud by taková dg byla stanovena vhodné i posouzení magnetickou rezonancí, která tyto stavy může přesněji odlišit. Nepochybně doplnit vyšetření na revmatologické ambulanci, kde se zhodnotí revm. krevní testy. Podle věech výsledů léčba. Ortopedi často u takto zdlouhavých potíží předloktí příkládáají sádrovou dlahovou imobiílizaci asi na 3 týdny. Poté zvolná rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x