Bolest sedacího svalu

Dobrý den, před týdnem jsem upadla na schodech na vrchní část sedacího svalu. Bolí to pořád, když to prohmatám, při pohybu nebo dlouhodobém sezení. Mám s tím zajít k doktorovi? Nebo počkat jestli bolest odezní. Nevím jaké mohou být následky bez léčby.

Odpověď odborníka:

Pokud došlo k otoku nebo zatvrdnutí v oblasti zhmoždění, pak nelze návštěvu lékaře oddalovat. Pokud máte problémy s chůzí, případně se boelsti nemění,pak platí totéž, co nejdříve k lékaři. Výjimka je, když bolest vysloveně ustupuje, pohybem se mírní a svaly nejdou zatvrdlé, jinak je vždy lépe zajít na vyšetření. Může jít i jen o zhmoždění, stejně tak však o závažnou změnu charakteru naštípnutí ksoti v pánvi. Pánev je relativně pevná, jedná se o spojení velkými svaly, pokud bychom však nedali správnou léčbu, může mít v budoucnu následky, minimálně např. zhojením v nesprávné pozici, která pak přináší častější funkční poruchy páteře, či nedovolí sportovat....pod.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x