Bolest šestky vpravo nahoře

Dobrý den, v pondělí jsem byl na odvrtání hlubokého kazu u horní pravé šestky. Pan doktor řekl, že kaz byl blízko nervu a zub může být 3 týdny citlivý na horké a studené. První dva dny se nic nedělo, ale další den přišla samovolná ostrá bolest, kterou se nepodařilo ani utlumit ibalginem. Bolest se občas ozve sama, ale vždy přijde při konzumaci teplého jídla či nápoje. Studené naopak bolest zklidní. Jedná se o zánět nervu, nebo je lepší ještě nějakou dobu počkat, zda se to nezlepší? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Patriku, velmi pravděpodobně se jedná o zánět. Co nejdříve doporučuji endodontickou léčbu. Hezký den.

MUDr. Anastasia Polunina
MUDr. Anastasia Polunina

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Klinika Mediestetik

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: