Bolesť šľachy okolo päty až za koleno

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom šliach na nohe a poprosiť o radu, či ide o niečo závažné, poprípade, kam s týmto problémom zájsť. Už vyše týždňa mám silnú bolesť v oblasti od pravdepodobne šlachy okolo ľavej päty z vnútornej strany, ktorá sa ťahá vnútornou stanou lýtka až trochu vyššie nad koleno. za kolenom (vnútorná strana ako začína stehno) to bolí najviac a nemôžem vystrieť nohu (chodím po špičkách- pätu na zem nepoložím). Na dotyk to neskutočne bolí. Čo je ešte horšie, neobujem ani tenisky. Chodím v šľapkách, pretože obúvanie je najhoršie, akonáhle dostanem pätu do tenisky celou nohou mi trhá (najviac je to ale okolo päty, to miesto mám tak citlivé, že nevydržím ju mať v teniske, a to tenisky nemám tesné). To isté už dlhší čas pociťujem aj na pravej nohe. Nie je to celá šľacha až po koleno, ale len v oblasti päty. Problém mám pri obúvaní, bolí to, časom to niekedy trochu rozchodím. presne to isté miesto ako na ľavej päte, z vnútornej strany. S pravou nohou sa mi to stáva takmer rok ale nie vždy. Teraz je to veľmi citlivé na oboch stranách, navyše na tej ľavej nohe ako som spomínala, je to až pod koleno. Liečim sa na reumatoidnú artritídu cca 3,5 roka. Problémy mám s lakťami a prstami. Môže to mať niečo spoločné s tou reumou, alebo je to niečo iné a mám navštíviť iného odborníka ak je to niečo vážne čo samo neprejde? Vopred ďakujem za odpoveď S pozdravom Lenka

Odpověď odborníka:

Opravdu ortopedické vyšetření bude na místě. Potíž může vycházet ze změn v bederní pateři. Vystřelující bolesti by svědčily právě ze sdělení, že potíž je symterická na obou dolních končetinách. Vzhledem k tomu, že jste revmatička bude třeba i vyšetření revmatologa k vyloučení změn na popisovaných šlachách. V tom směru by bylo na místě vyšetření bolavého místa nejen klinicky, pohledem a pohmatem, ale i dalšími vyšetřovacími metodami jakým je na příklad diagnostický ultrazvuk a konec konců i magnetická rezonance. Současně revmatolog by měl zhodnotit i aktivitiu krevních testů v revmatologii. Podle všech výsledků potom léčba. Jistě co nejdříve pohybová a hlavně fyzikální terapie na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: