Bolest srdce

Dobrý den, je mi 22 let a nikdy jsem žádné srdeční problémy neměla. Až letos v srpnu mě vzbudilo silné bušení srdce, nebylo mi dobře a tak jsem navštívila pohotovost. Tam mi udělali EKG a řekli, že je vše v pořádku, že je možné, že to mám od stresu. Ale já v žádném stresu nejsem. V poslední době, asi týden, mě bolí srdce. Ne v kuse, třeba 5x během 20 minut mě zabolí. Občas mě bolí i levá ruka, stalo se mi to letos poprvé, ale pouze po sportu. Nyní se to stane občas i jen tak bez příčiny. Nevím zda to má nějakou spojitost. Je možné, že je to skříplý nerv? A jak to zjistit? Případně kam jít pro odstranění? Může to být něco vážnějšího? Přemýšlím zda zajít k lékaři. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den- rozhodně k lékaři zajděte. Potřebujete mít pocit bezpečí, aby se nefixovaly nepříjemné prožitky a nevznikaly takdruhotné obtíže. Nejlépe je začít základním vyšetřením u praktického lékaře- je vhodné podstoupit laboratorní vyšetření k vyloučení například poruch funkce štítnice. Stav srdce posoudí kardiolog při echokardiografii, srdeční rytmus lze "zkoumat" monitorováním pomocí snímacího přístroje /tzv.holterovská monitorace rytmu/. Pokud bude Váš srdečně-cévní systém shledán jako "naprosto zdravý", je dobré se zaměřit na rehabilitaci páteře /někdy blokády mohou vést k "napodobení" poruchy srdeční funkce. Další postup určitě s praktickým lékařem naplánujete podle nálezů a Vašeho aktuálního stavu. Mějte se pěkně.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Příznaky spojené s Crohnovou chorobou ovlivňuje také menstruační cyklus
Roztroušená skleróza: s psychoterapií se žije lépe
Články: Roztroušená skleróza: s psychoterapií se žije lépe
Léčba roztroušené sklerózy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Články: Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Patříte mezi ženy, které...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: