Bolest stehenního svalu

Dobrý den, včera večer jsem se bouchla levým kolenem do okraje vany, naráz byl docela silný, ale bolest nebyla velká, až později se začalo objevovat pálení a štípání svalu těsně nad kolenem. Velice mírný otok bez modřiny. Chodit můžu, ale při rychlejším pokrčení cítím velmi bodavou silnou bolest. Nohu pokrčit můžu, ale velmi pomalu a opatrně. V klidovém režimu noha nebolí, ale cítím takové pnutí. Mám vyhledat lékařskou pomoc nebo se jedná jen o něco, co se dá léčit doma? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Jistě se stav po klidu a studených obkladech zlepší. Nicméně drobné poranění šlachy čtyřhlavého svalu není vyloučeno, natažení nebo částečné porušení jeho celistvosti. Proto je vhodné lékařské vyšetření na chirurgické ambulanci a případně i vyšetření diagnostickjým ultrazvukem. Dočasná krátkodobě aplikovaná měkká ortéza je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x