Bolest stehna a podkolení

Dobrý den ,mé dceři je deset let,je velmi štíhlá.Po klidném dni,večer stráveném v kkině přišla domů s mírnou bolestí pravého stehna,a podkolení,večer bolest zesílila že jsem myslela že budu volat lékaře,ale po studených obkladech,a a parelenu,bolest ustoupila,mám hnát k lékaři,může to být růstová bolest?....našla jsem sice otázky na toto téma ,ale ne u dítěte do deseti let velice děkuji Monika

Odpověď odborníka:

I u dítěte se může po přetížení i polohou objevit drobná entezopatie, úponová bolest kolena v místě úponu šlachy nebo vazu na kost. Zde dojde přetížením k drobným zánětlivým nemikrobním změnám. Stav se zlepší šetřením kolena, chladnými obklady, u dospělých nesteroidními antirevmatiky typu Ibalginu. Velmi doporučuji vyšetření na ortopedii nebo chirurgii , stav kolena, jeho hybnost i rtg kolenního kloubu. Dle výsledku další případná terapie.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: