Bolest sternoklavikulárního kloubu

Dobrý večer/den, mám dotaz ohledně mého zranění. Zraněni trvá již asi rok a 2 měsíce. Je mi 20 let a dělám kondiční kulturistiku. Před zraněním jsem byl asi 2 měsíce nemocný a potom jsem šel cvičit. Měl jsem trénink na zádové svaly (přítahy s širokým úchopem, stahování kladky na široko...) a druhý den mě bolel sternoklavikulární kloub. Byl jsem s tím u lékaře, udělal mi rtg a také CT. Řekl mi, že si myslí, že ještě nemám přeměněnou chrupavku a dal mi léky podporující osifikaci. Ty jsem dobral a po půl roce na kotrole mi dal další, ale zranění je pořád stejné a nelepší se. Diagnozu lékař stanovil na podvrtnutí a natažení sternoklavikulárního kloubu. Máte s tímto zraněním nějaké zkušenosti ? Popřípadě co by jste mi poradil na pomoc při léčení ? Mohu oblast tohoto kloubu intenzivně masírovat s nějaký gelem nebo mastičkou ? ( zajímá mě, zda to nemůže mít nějaký negativní vliv na uzliny, které jsou nedaleko) Předem děkuji za odpověd, hezky večer/den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vladko, je dobře, že jste zašel na vyšetření a byl jste dobře - I včetně ČT vysetren. Bolesti sternoklavikularniho kloubů můžou trvat I delší dobu, zejména, pokud je namahany dal. Měl by jste se námaze v posilovně vyhnout dokud bolest neodezni. Lokálně to můžete mazat Veral/Voltaren/Dolgit krémem. S uzlinami by to nemělo souviset. Pokud bolesti budou I přes tato opatření přetrvávat, zajděte znovu na vysetreni.

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x