Bolest stydké spony

Dobrý den.Před měsícem jsem měla gyn.zánět.Brala jsem macmiror,tbl.i vag. ,to nezabíralo tak potom augmentin tbl.,pak mě začal svědit konečník ,měla jsem"suchou pochvu,nasadila jsem si pro jistotu vag.Canesten.Bohuželmě už měsíc poštívává konečníl a mám pořád suchou vagínu,také mě bolí stydká spona.Je to dosti nepříjemné.Moje lékařka mi řekla,že jsem gyne.vpořádku.Také mě trápí už 3 roky zácpa.Beru teď olej 3lžíce/den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji vám návštěvu na gynekologii zopakovat a pobavit se s lékařkou i o bolestech stydké kosti a suchosti sliznice vaginy, klidně jí můžete zmínit i svědění okolo konečníku - protože tyto informace jí pomohou nasměrovat vyšetření dalšími směry ev. vás někam doporučí (svědění kolem konečníku může mít různé příčiny, část jich vyloučí gynekolog, ale pokud by šlo např. o kvasinku nebo jiné kožní onem. - léčí se na kožním, pokud by příčina byla spíše uvnitř konečníku, léčí se na gastroenterologii). Pokud máte již záněty v pochvě vyléčeny, zeptejte se lékařky na její zkušenosti s léky a přípravky obsahem Laktobacilů (užívají se formou vaginálních tabletek Fermalac vaginal, někdy i celkových tabletek podávaných ústy,jmeno najdete na konci příspěvku v odkazu - článek na toto tema si pročtěte: http://zdravi.centrum.cz/zdravi-a-my/2009/6/27/clanky/jogurt-do-vaginy-radsi-ne/), jsou to bakterie, které pomáhají vytvářet v pochvě správné prostředí a minimalizují potom dojem suchosti sliznice a zabraňují také opakování zánětů v pochvě. Lékařka vám může tento lék (Fermalac) i předepsat., myslím, že je také volně dostupný ke koupi, informujte se v případě vašeho zájmu v lékárně, poradí vám. Také bych vám doporučovala zvýšit příjem jogurtů a jogurt. nápojů s obsahem živých bifidobakterií ( je potřeba při nákupu podrobněji prohlížet etikety ), které se většinou vyhubí podáváním antibiotik a jejich chybění se může podílet na vzniku nerovnováhy nejen ve střevech, ale i ve vagině a napomáhat vzniku svědění a dalších zánětů. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: