Bolest,tlak,pocit otoku, levá strana břicha

Dobrý den, Je to neskutečné, ale řeším bolest břicha už víc jak dva roky.Jedná se o tlak na levé straně pod žebry, pocit plnosti, po roce postupoval tlak do předu, a teď se tlak protáhl tedy oblast se zvětšila až nad pupek, pákrát pocitově jako otok i někde vzadu, vše levá strana.Několikrát jsem měl pocit i svědění. Řešil jsem to se svým doktorem, nejdříve, krev, pak krev na alergie na potraviny vše ok(je to už dávno), pak dvakrát sono(vše v pořádku i velikost všech orgánů),pak následoval RTG páteře(jsem prý ok), nakonec jsem postoupil kolonoskopii(je to asi měsíc, vše ok, alespoň vím že mi nic není). Dříve to začalo, občasným tlakem na boku, při ležení na zádech, pak to pokračovalo stálým tlakem při ležení na zádech a pomáhalo si lehnout na bok, dnes to znamená poslední rok, tlak stálý nikdy neustupuje a v jakékoli poloze, sed, leh stání, prostě pořád. Životosprávu mám dobrou, jím pravidelně,nikdy jsem nekouřil, alkohol jen oslavy a s mírou, je mi 45, nemám nadváhu +-93kg 184cm Strašně moc mě můj stav obtěžuje, sem tam mi připadá že se se mi zatočí hlava, že se potím, při větší fyzické zátěži jsem vyřízený že odpadnu už odpoledne. Nikdy jsem se na nic neléčil a neměl žádné operace. Prosím o radu, co mám podniknout, kam se mám objednat či nechat poslat, můj lékař mi říká, že se nemám tak pozorovat, že na levé straně nejsou orgány, no ale já s tím musím něco udělat, ať není pozdě.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Petře. Velice se omlouvám, ale obávám se, že takto na dálku přes internet Vaše potíže nerozlouskneme... Správný postup je obrátit se opět na Vašeho praktického lékaře, vzhledem k tomu, že ten by měl mít nejkomplexnější přehled o Vašem zdravotním stavu celkově a o výsledcích provedených vyšetření - a měl by tak nejlépe být schopen zhodnotit, zda v dosavadním postupu nebylo něco podstatného opomenuto. Vaše potíže mohou mít řadu příčin a postupné zhoršování a další potíže (únava, pocení, špatná tolerance zátěže) ukazují na vhodnost zopakování některých testů, pokud tyto proběhly již dávno (zejm. některé krevní testy a UZ břicha). Závěr Vašeho lékaře "na levé straně nejsou orgány" je poněkud legrační, doporučuji ale každopádně další kroky zahájit opětovnou návštěvou u něj - z výše uvedených důvodů.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Ahoj | Od: Jarda | 24.1.2017 21:09
zajímalo by mě, jak jsi pochodil.
Mám podobné problémy. Jarda
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: