Bolest tlustého střeva

  • Dotaz od: Květoslava
  • Publikováno: 17.7.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, již poněkolikáté mám bolesti v dolní části břicha,největší při vaprázdňování.Střídá se zácpa s průjmem a velmi často větry.Před 3 lety jsem byla na kolonoskopii - negativní.Velmi mě bolela, byl to hrozný zážitek, proto se bojím jít znovu.Chtěla bych anestezii, proč se u bolestivých pacientů nemůže dávat? Četla jsem o virtuální kolonoskopii, nevím jestli je na Vysočině dostupná.Prosím,poraďte, jak jít na kolonoskopii, ale s anestezií. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Jistě je to možné provedení, je třeba se domluvit. Ale púředtím by bylo na místě vyšetření gastroeneterologem a to vyšetření pohmatem, vyšetření bakteriologhické stolice a velmi dopručuji i vyšetření protilátek na glyadin na možnou celiakii.Gastroeneterolog může odebrat i další testy, které pomohou odhalit příčinu. Může zhodnotit také dietní návyky. Podle všech výsledků léčba

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy osobnosti a chování
Články: Poruchy osobnosti a chování
Porucha osobnosti je...
Sono karotid
Články: Sono karotid
Sono karotid, Doppler nebo...
Desatero pro lepší život s revmatoidní artritidou
Články: Desatero pro lepší život s revmatoidní artritidou
Trpíte-li tímto nepříjemným...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Stomatologie
Články: Stomatologie
Stomatologie, je obor...
Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
Články: Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
U mnoha zdravotních...
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: