Bolest třísel, břícha, uponů stehen

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Mám problém dlouhodobý s bolestí v oblasti třísel, hraju fotbal, při zachřátí a masáži jde zápas odehrát plus brufen, potom je to na odjetí na vozejčku, špatná i chůze. Při kopnutí placírkou to nebolí, nártem ano. V sedu při pokrčených nohách to tolik nebolí. Nejhorší natažené nohy a tlak mezí nima, tlačim jako kotníky k sobě. Bolest jakoby nad stydkou kostí. Zánět vyloučen, krev i moč v pořádku. Praktický lekař řekl klid na třísla, ty to ovšem nejsou, udělám skoro rožtěp, Bolest bodavá i při kašli třeba...Ve fotbale mě to hrozně limituje. Rehabilitace a nějaký ty elektro nepomáhají. Můžete mi tedy poradit v čem je zakopaný pes? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Bolest třísel a bolesti kolem kýčelního kloubu jsou velmi častou stížností vrcholových sportovců a skutečně jim sport limitují. Základní vyšetření chirurgem a ortopedem musí vyloučit závažnější choroby jako je tříselná kýla, chorobné změny v oblasti kýčelního kloubu, kloubu mezi kostí křížovou a pánví a potíže vycházející z bederní pateře. Bohužel je nejčastěji na vině přetrenovanost nebo nevhodná pohybová aktivita , někdy i vynucené polohy pro organismus, takže se objevují některé entezopatie, t.j. bolestivost ve svalových úponech. Úprava :skutečně vysadit trenink, možná i podle vyšetření a citlivosti opakovaný obstřik bolestivého místa a postupně rehabilitační obnovení pohybu. Vhodná i fyzikální léčba a některé vodní procedury, welness. Vyhledejte zkušeného ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Kontakt | Od: Martin Sobek | 8.8.2012 11:24
Chtěl bych sehnat kontakt, bohatě by stačil emailový, na Miroslava, autora toho příspěvku. Mám totiž uplně stejný problém jako on a zajímalo by mě, co mu pomohlo, jestli teda vubec něco zabralo. Mám stejný problém už více než rok. Děkuji předem
reagovat
re:Kontakt | Od: Martin Řepka | 14.9.2013 22:38
Tak to jsme už 3, já mám naprosto stejný problém
reagovat
re:re:Kontakt | Od: Martin | 29.10.2013 08:17
Tak je nas vic:-/ trochu mi pomohla zmena
kopacek, ted uz po zatezi normalne funguju ale i
tak je to porad hrozne trapeni.
reagovat
re:re:re:Kontakt | Od: Lukas | 2.5.2014 13:30
Jsem dalsi do party! Pomohlo nekomu neco??

reagovat
re:re:re:re:Kontakt | Od: Jan_Škoda | 27.5.2014 07:39
Naprosto totožný problém. Prosím kdo s tím má
zkušenosti, popřípadně to nějak řeší, ať se mi ozve.
Rád si vyslechnu každou radu a konzultaci.
Děkuji
skodaj@centrum.cz
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x