Bolest třísla

Již zhruba dva měsíce trápí přítele bolest třísla. Po důkladném vyšetření mu bylo sděleno, že problémem je špatná postura (skolióza, rozlišná délka nohou), způsobující bolesti (pálení třísla především) a v současné době spolupracuje s fyzioterapeutem a ortopedem a pravidelně cvičí. CRP má v pořádku. Je fotbalista, a tak tříslo velmi zatěžuje, byl nějaký čas v klidu, nyní již opět trénuje (pohyb mu 'zakázán' nebyl, avšak pokud tříslo bolí, bylo mu řečeno přestat), tříslo se lehce zlepšilo, ale pořád je problematické. Určitě náprava postury bude ještě nějakou dobu trvat, každopádně musím se zeptat - je zde nějaká další podpůrná léčba, kterou byste mohl/a doporučit (jak během aktivity, tak během odpočinku)? V současné době používá různé masti, vit. E, popřípadě Ibalgin. Předem děkuji za odpověď. D.

Odpověď odborníka:

Danielo, léčba takových obtíží často vyžaduje delší dobu, buďte oba trpěliví. Vzhledem k tomu, že se o přítele stará ortoped s fyzioterapeutem, je určitě v dobrých rukou. Z běžně dostupných a volně prodejných léků by mohl pomoct Aescin - jedná se o lék na přírodní bázi, který se často podává u podobných stavů jako vhodný doplněk k léčbě nesteroidními antiflogistiky typu Ibalginu. Úvodní dávkování je 2-2-2, po odeznění akutního stádia postačí 1-1-1. Délka léčby je individuální, vyzkoušela bych např. na 4 týdny. Dále pak konzultujte s odborníky, ke kterým přítel dochází. Výrazně dražší variantou je poté Wobenzym jako celkově podpůrná léčba. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: