Bolest u kříže

Dobrý den, už asi pul roku cítím přechodnou bolest v zádech nad pasem, objevuje se to v každé poloze . Dokážu si nahmatat takové dvě bakulky na každé straně nad pasem. Na dotyk nic nebolí ani při změně polohy. Přejde to samo za chvíli ale po čase se to vrátí . Už je to rok co mám problémy s vyšším tlakem ale prý to bylo vyvolané stresem. Krev jsem měl v normě až na zvýšenou hladinu Středního objemu trombocytu MPV, kterou jsem měl 11,6 . Mám také mírně světle zabarvenou stolici a velkou plynatost, ale při močení žádné problémy nejsou. Je mi 20 let. Svého obvodového lékaře jsem se ptal na tuto hodnotu MPV a on mi řekl že to nic není ale nemůže to mít něco společného s tou bolestí ? Připadám si už jako hypochondr ale je to nepříjemná bolest. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Ondřeji. MPV 11,6 je zcela mírné zvýšení a stejně jako Váš lékař bych tomu nepřisuzoval žádnou Váhu, pokud jsou ostatní testy týkající se krvetvorby v pořádku. S Vašimi bolestmi to jistě nesouvisí. Příčin bolestí (a trávicích potíží aj.) může být řada a je třeba, aby to vyhodnotil praktický lékař, který Vás zná...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Hormonální antikoncepce: opravdu hrozí rakovina?
Články: Hormonální antikoncepce: opravdu hrozí rakovina?
Jako u všech léků, také u...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Když moře léčí rány
Články: Když moře léčí rány
Již staří Egypťané...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Články: Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Každý znepokojivý útvar či...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x