Bolest úponů stehenního svalu

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí bolest na vnějších stranách stehen, nahoře skoro až pod boky.Na tomto obrázku ( http://svajgl.sweb.cz/alway/images/image2.jpg ) bych řekl že to cítím někdě v oblasti Napínače stehenní povázky, horní části lliotibiálního tracku, nebo možná v oblasti středního hýžďového svalu krytého šlachou.Bolest se projevuje hlavně při pohybech jako je tento( http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=jvVaPyaHo-ZQqM&tbnid=AXEsxYoeB6GhCM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.mujplan.cz%2Fpostupy%2Fsport%2Fprotahovaci-cviceni%2Fprotahovaci-cviky-34%2Fleh-pokrcmo-roznozny7%2F&ei=dSfsUvT5IoKVtQaayIHQDA&psig=AFQjCNFqurkIU_JrYpLLdksNzarRILmP1A&ust=1391294602091631) Bolest se projevuje silným pícháním, hlavně při konečných fázích, kdy jsou obě nohy skoro na podložce.Již nějakou dobu kvůli tomu nesportuji, ale nevšiml jsem si nějakého zlepšení.Nosím speciální vložky protože mám špatnou klenbu nohy a celkové držení těla.Už měsíc beru pravidělně Celadrin.Nenapadává vás, co by mi přesně mohlo být? Děkuji za odpověd Jacob Šimek

Odpověď odborníka:

Zřejmě se jedná o existující entezopatii, tj. zánětllivé= změny v úponu šlach nebo vazu na kost. Tento zánět je nemikrobní a existuje jako následek krátkodobého, ale spíše dlouhodobého přetížení svalu nebo vazu. Je třeba lokalizovat bolest, pohybově zjistit příčinu jejího vzniku. Možný obstřik bolestivého místa analgetikem, opakovaně, zjištění stavu měkké tkáně diagnostickým ultrazvukem, krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Ibalginu. Tedy vyšetření na ortopedii je na místě s následnou pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci. Jinak úprava dle vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: