Bolest v koleni

Dobrý den, delší dobu mě trápí bolest v pravém koleni, cítím v něm "škubání", křeče, dokonce se mi při chůzi někdy podlomí. Při chůzi však koleno nebolí (bolí mě když sedím, ležím nebo stojím). Před dvěmi lety mi doktor diagnostikoval posunutou čéšku. Je to možný následek? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Ano, dosti často je to nález u mladých lidí, ale někdy se se stavem spojuje i porucha chrupavky, chondropatie a to buď mezi čéškou a vlastními hrboly kosti stehenní nebo přímo v kolenním kloubu, kde chrupavka může mít i při přetížení drobné trhlinky, mikrofissury, ale také změnu látkové výměny. Posun čéšky se operuje až při pokročilých posunech, spíše vyjímečně. Chondropatie vyžaduje odlehčení, snížení tréninkové zátěže, pohybovou léčbu na rehabilitaci, fyzikální léčbu na rehabilitaci, dostatek bílkovin a vitaminů. Jinak konsultace se svým ortopedem je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: