Bolest v kříži + narudlá bulka

Dobrý den, už od 15ti let mě čas od času rozbolí v kříži. Můj ortoped mi vždycky řekl, že mám zkrácené zádové svaly, také řekl že musím více cvičit a poslal mě na rehabilitaci. Teď se mi problém vrátil znovu a více se zkomplikoval. Stalo se to poté, co jsem skoro celý den musel zvedat nadměrnou zátěž. Kromě bolesti, která nemá konkrétní "epicentrum" (v kříži a kolem hřebene kyčelní kosti) se k problémům přidali bolest z vnější strany kolenních kloubů, menší citlivost v nohou, občasné jemné mravenčení v nohou a narudlá malá bulka v kříži, jenž je po dotyku velmi bolestivá (viz. foto). Můžete mi prosím poradit jak bych si záda mohl spravit. Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje chirurgické vyšetření, vyšetření na chirurgické ambulanci. I když fotografie v internetu není zcela jednoznačná musíme pomýšlet na t.zv. dermoidální cystu, neboli sinus pillonidalis, co je vrozená existence tkáně jiného charakteru pod kůží a tato konsistence při zvětšení může bolest a také může dojít k zánětlivému zvětšení až ke zhnisání. Stav se potom řeší otevřením ložiska a v klidové fázi odstraněním toho podkožního útvaru. Nejedná se o nádor. Znovu zdůrazňuji, že nález se musí ozřejmit a určit vyšetřením. Podle jeho výsledku potom potřebná léčba. vyšeteřní bych neodkládal.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x