Bolest v křížové oblasti

Poprvé jsem měl bolesti loni v srpnu.Vystřelovala mě z křížové oblasti přes pravý kyčel až do kolene.Po šesti týdnech léčby bolest zmizela.Nynní po roce se mi bolest vrátila,ale bez bolesti v kyčli a koleni.Paní doktorka mi tentokrát dala tyto léky:Diclofenac AL50 3*1 a Mydocalm 150 0-0-2.Poslala mě také na rentgen.Výsledky už mám,ale paní doktorka je na dovolené do 15.9.Nález je tento: napřímená bederní lordóza,spina bifida,stav po m. sheuermann,výška obratlových těl i meziobratlových prostorů je přiměřená.Chci se jen zeptat jestli případná další léčba počká do doby než se vrátí lékařka z dovoléné.Moc děkuji za odpověď.Veselý

Odpověď odborníka:

Nález prozrazuje, že podobné potíže se budou zřejmě i v budoucnu opakovat, pokud nezvolíte správnou léčbu.Změny, které jsou popisovány nejsou naštěstí nijak alarmující, takže léčba by opravdu mohla začít později. Výhodné by však ale bylo začít co nejdřív, vyhledat fyzioterapeuta, který pomůže odstranit či osdstraní funkční poruchy, obnoví statiku těla, hlavně pánve a doporučí současně se zlepšením bolestí i cílené cviky. Bude třeba cvičením dle zácviku opravit svalové vztahy a postupně dalšími cviky stabilizovat ono zlepšení. Rozbor ergonomických podmínek na pracovišti by měl být spoučástí léčby. Léčba by měla být po odstranění bolestí i s dalšími následnými kontrolami , byť třeba s dlouhým odstupem, ne však za další rok....

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: