Bolest v krku

Dobrý den, už přes týden mě bolí v krku při polykání + mám mírně zvýšenou teplotu (kolem 37,5). Lékařka po vyšetření usoudila, že se nejedná o angínu a poslala mě domů s tím, že mám brát Tantum + nějaké pastilky a zábaly. Ani výtěr nic neodhalil. Mě přesto stále v krku bolí, a to hlavně na pravé straně pod uchem a hlavně večer. Navíc jsem si všimla, že se mi začala zvětšovat pravá krční mandle. Už opravdu nevím, co mám dělat. Prosím poraďte. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Karolíno. Rada je jediná - jděte na kontrolu k lékaři. A to k paní doktorce, která Vás viděla na začátku. To, že je během nemoci nutno podle vývoje postup přehodnotit je normální. Paní doktorka se s Vámi (po provedení opětovného vyšetření, event. i krevních testů atd.) domluví, co a jak dál. Příčin podobných potíží (různých infekčních původců) může být mnoho, včetně např. infekce virem způsobujícím mononukleosu, i proto je kontrolní vyšetření vhodné.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Lupy
Články: Lupy
Lupy jsou šupinky kůže...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Články: Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Všechna klíšťata v některém...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: