Bolest v krku

Dobry den, pokládala jsem zde tenhle dotaz, zkopiruji vam to, i odpověď lekare. Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat.. Koncem února, začátkem brezna, jsem prodělala mykoplazmu pneu, bylo to hrozne, hrozny kasel a dusnost, po 14 dnech vysetrovani mi nasadili atb.. i po dobrani, jsem mela dušnost, dr s alergologie mě poslala na plícní, tam mi nasadila pani doktorka Gionu Easyhaler.. po tom se mi to zlepšilo, dušnost i kašel.. Ale kouřím, tak sem tam dušnost příjde, hlavně když se moc namáhám.. Ale dřív, když jsem byla malá, i v pubertě jsem dost trpěla na anginy, v dospělosti se u mě objevila tak jednou za rok. Ted od te doby co jsem prodělala tu infekci, mě každou chvili bolí v krku, třeba jen dva dny, mám ho zarudlý a pak to přejde.. Od te doby jsem k tomu měla jednou anginu a zanět nosohltanu. Včera jsem byla venku v zimě a dnes ráno už mě zase začlo bolet v krku na leve straně, ale krk nějak červený nemám. Sem tam se mi v krku udělají bíle tečky, pan obvodni doktor říkal že je to chronické, a pak to zas zmizí, ale nebolí. Chtěla jsem se zeptat, z čeho myslíte že to je? Myslíte že to muže být oslabená imunita po te mykoplasme? Nebo muze to byt rakovina? Hrozne moc se bojim, poradte prosim. Odpověď odborníka: Vážená slečno/paní Aneto, záněty v oblast nosohltanu jsou velmi častým onemocněním, stejně tak bolesti v krku jsou velmi častým příznakem. Doporučuji Vám vyhledat ORL ambulanci a domluvit se na dalším postupu. S pozdravem, MH. Nejak jsem to nepochopila.. bolesti v krku jsou velmi castym příznakem ceho? Rakoviny? Dekuji za odpověď. Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat.. Koncem února, začátkem brezna, jsem prodělala mykoplazmu pneu, bylo to hrozne, hrozny kasel a dusnost, po 14 dnech vysetrovani mi nasadili atb.. i po dobrani, jsem mela dušnost, dr s alergologie mě poslala na plícní, tam mi nasadila pani doktorka Gionu Easyhaler.. po tom se mi to zlepšilo, dušnost i kašel.. Ale kouřím, tak sem tam dušnost příjde, hlavně když se moc namáhám.. Ale dřív, když jsem byla malá, i v pubertě jsem dost trpěla na anginy, v dospělosti se u mě objevila tak jednou za rok. Ted od te doby co jsem prodělala tu infekci, mě každou chvili bolí v krku, třeba jen dva dny, mám ho zarudlý a pak to přejde.. Od te doby jsem k tomu měla jednou anginu a zanět nosohltanu. Včera jsem byla venku v zimě a dnes ráno už mě zase začlo bolet v krku na leve straně, ale krk nějak červený nemám. Sem tam se mi v krku udělají bíle tečky, pan obvodni doktor říkal že je to chronické, a pak to zas zmizí, ale nebolí. Chtěla jsem se zeptat, z čeho myslíte že to je? Myslíte že to muže být oslabená imunita po te mykoplasme? Nebo muze to byt rakovina? Hrozne moc se bojim, poradte prosim. Odpověď odborníka: Vážená slečno/paní Aneto, záněty v oblast nosohltanu jsou velmi častým onemocněním, stejně tak bolesti v krku jsou velmi častým příznakem. Doporučuji Vám vyhledat ORL ambulanci a domluvit se na dalším postupu. S pozdravem, MH. Ale nejak jsem to nepochopila.. bolesti v krku jsou velmi castym příznakem čeho? Te rakoviny? Dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Aneto. Předně nutno říci, že dle Vašeho popisu není důvod se domnívat, že by za potížemi stála rakovina - už proto, že nádor v oblasti ORL nebo plic by byl ve Vašem věku velmi velmi výjimečný. Příčin opakovaných potíží s krkem může být více, roli může hrát i např. užívání inhalačních kortikoidů (Giona) - je třeba velmi dbát na správný způsob vdechování. Potíže je třeba řešit především s Vaším praktickým lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Častá stolice Je mi 30 let. Již asi týden mám častější stolici - téměř po...
  • Vyrážka Před několika dny se mi udělala krupicová vyrážka na rameni. Myslela...
  • Zalehnuté ucho Mám už měsíc zalehlé pravé ucho a občas mi tam divně hučí a...
  • Silná bolest třísel Ráda bych se vás optala na mé bolesti třísel. Trvají téměř...
  • Hellp syndrom Mám za sebou jedno těhotenství a prodělala jsem hellp syndrom...
  • Korová cysta ledviny Byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta...
 
Kam dál
 
 
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouření ohrožuje i močový měchýř
Články: Kouření ohrožuje i močový měchýř
Pořád máte málo důvodů...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Články: Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Bolest zad je velmi častým...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: