Bolest v krku

Dnes (pondělí) jsem byla u zastupující lékařky mého doktora, protože můj lékař má dovolenou. V pátek mi začal bolet nosohltan a v krku ty oblouky ne přímo mandle. Dělala jsem si priznic zábaly a cucala septofort. Začalo mě i šimrat v krku a dráždit ke kašli, tak jsem si brala Stoptusin. V sobotu nosohltan přestal bolet, ale krk stále. V neděli se ke krku přidala ostrá bolest při polykání níž v krku. Kašel se zhoršil a přišlo mi, že se mi začíná usazovat, tak jsem přešla na Mukosolvan a hoodně jsem pila. Dnes už bolest níž v krku zmizela, jen mě stále trochu bolí u mandlí a kašel je dost dráždivý. Docela často trpím na angíny u kterých mě v krku bolí jen trošku a nic jiného mi není, k lékaři jdu na základě toho jak vždy vypadají mandle. Teď ale tak jednoznačný nejsou, což říkala i lékařka. Udělala mi CRP a to jsem měla 26 a i přes to mi napsala antibiotika Duomox(kojím). Teď jsem koukala co znamenají hodnoty crp a udivuje mě proč antibiotika když je hodnota docela nízká? Na kašel mám stále brát Mukosolvan. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Vaše hodnota CRP sice není příliš vysoká, to souhlasím, na druhou stranu vždy léčíme pacienta, ne laboratorní hodnoty. Chci tím říci, že k hodnotám výsledků přihlédneme, ale léčíme v kontextu dalších údajů- stavu pacienta, délce trvání choroby apod. Mimochodem, Vaše léčba není na angínu, ale na infekci dýchacích cest- kterou nepohybně máte. Pokud se obáváte ATB kvůli kojení, nebojte se, penicilín má léty prověřený nejbezpečnější profil z antibiotik.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: