Bolest v krku

V jeden mi bylo špatně. Měl jsem zimnici, byl jsem strašně unavený, trochu bolesti zad a mírný tlak na boku krku . Jediný prášek, který jsem měl při sobě, byl Ibalgin 400. Vzal jsem si jeden kolem desáté a druhý v šest ráno. Druhý den to bylo o něco lepší, ale měl jsem bolesti při polykání. Momentálně jsem ve stavu, když už mě bolí krk, ale jen málo. To ale ještě není to hlavní. Na rukou se mi objevily takové červené tečky. Tu fotku, kde je vyfocena ruka, tak tam jsou tečky větší, ale potom mám takové menší a ty jsou třeba i z druhé strany ruky (ne všude) a na zápěstí. Vím, že před tím stavem jsem to neměl. Bylo mi špatně poslední pátek a dnes už je to relativně dobré, ale ty puntíky / tečky chci pryč. Není to třeba špatným práškem? Nebo jsem druhý použil moc brzy?

Odpověď odborníka:

Může se jednat o dva problémy - buď jste přechodil spálovou anginu, u které se může objevovat vyrážka, nebo máte alergii na Ibalgin. I když jste se snažil a fotka je poměrně kvalitní, tak přesto detaily nejsou vidět. Proto vám doporučuji jednak Ibagin raději nebrat, pokud byste ho do budoucna přece jen potřeboval užít, tak mít raději v zásobě ještě nějaký protialergický lék, např. Zyrtec. Pokud vyrážka vznikne opět, tak je jisté, že Ibalgin je pro vás alergický. Pokud by se jednalo o spálovou anginu, tak tu už jste přechodil, jak píšete, je vám lépe, tak to už nechte tak, váš imunitní systém se s infekcí sám vyrovnal, proto již léčba není na místě. Dodržujte ještě 14 dní rekonvalescenci, tj. klidový režim. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: