Bolest v krku

Dobrý den. Už asi tři týdny mě bolí a tlačí v krku. Horečku ani bolest hlavy nemám. Hodně obtížně se mi polyká a je to hodně nepříjemné. Na dotek krk není bolestivý, jen mi doktor říkal že ho mám hodně prokrvený, možná ze cvičení v posilovně kam chodím 4 krát v týdnu. Výtěr krku a krev byla dobrá. Akorát mám torchu strach aby to nebyla zvětšená štítná žláza, ale to můj doktor odmítá že by to prý od pohledu poznal. Test na štítnou žlázu se nedělal. Mohla by bolest v krku a špatné polykání opravdu být štítná žláza nebo to může být jen prokrvené a namožené ze cvičení? Předem děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže při polykání, takzvaný knedlík v krku, se může při onemocnění štítné žlázy objevit, ale je to spíše nepříjemný pocit než bolest a vyskytuje se v dolní polovině krku pod ohryzkem. Tyto obtíže se mohou objevit nejen při zvětšení štítné žlázy, ale i například při autoimunitním zánětu i bez jejího výrazného zvětšení. Doporučuji doplnit sonografické vyšetření krku...to by vám mělo říci víc. Pouhé vyšetření hormonů štítné žlázy bych v tomto případě nepovažovala za dostačující. Přeji hodně štěstí

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x