Bolest v krku

Dobrý den,můj lékař mi na anginu předepsal ATB penbebe 1000000.Av lékárně jsem se dozvěděl že se dá léčba podpořít vitamínem C,chci se vás proto zeptat zda li je tomu skutečně tak protože se mi zdá že je atb nedostatečně účinné a jako dítěti mi říkali že se na antibiotika nesmí kyselé?????

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Antibiotikum zpravidla potřebuje k plnému rozvoji svého účinku dosažení určité terapeutické hladiny, takže efekt léčby nelze očekávat během prvního dne podávání. Tablety je dobré zapíjet čistou vodou. Vitamín C je nejlépe konsumovat v přirozené formě /ovoce, zelenina, ovocné šťávy../, pokud si budete pořizovat nějaký multivitaminový přípravek, je dobré užívat odděleně od antibiotika, postačí dvouhodinový odstup.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: