Bolest v krku

Dobrý den, před týdnem se mi spustila rýma, suchý kašel, měla jsem teploty a bolelo mě v krku. Klasické příznaky chřipky, ale mě trápil ten krk, protože docela často trpím na angíny. Doktorka mi předepsala antibiotika Triprim, která mi na krk pomohla skoro ihned, ale po dvou dnech se mi to opět vrátilo. Nyní je bolest vpravo při polykání, bez viditelných čepů, s mírným otokem, při jídle mě to spíše bolí míň. Stříkám si Stopangin, dělala jsem si Priznicův zábal a cucám strepfen, ale zatím je to dva dny beze změny. Bolest není nějak hrozná, dá se to vydržet a jsem bez teplot. Za jakých okolností mám jít lékaři? Je nějaká šance, že to zvládnu sama?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud popsaná léčba nepomůže max.do 5 dnů nebo pokud se Váš stav bude zhoršovat, je vhodné opět vyhledat lékaře. Jinak je možné, že zánět zvládnete zaléčit sama doma.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gynekologické záněty
Články: Gynekologické záněty
Zánětlivá onemocnění jsou...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: