Bolest v krku

Dobrý den, přibližně měsíc mě trápí bolest v krku. Není nijak intenzivní, spíš je to pocit přetrvávajícího "knedlíku" v krku. Vyzkoušel jsem volně dostupnyý JOX a Strepfen. "Knedlík" někdy samovolně zmizí, aby se za 2-3 dny zase vrátil doprovázený pálením v krku. V týdnu jsem navštívil praktika, předepsal mi Halset (zcela bez účinku) a nějaký lék na posílení imunity (Ribunol nebo tak nějak, nemám u sebe tak nevím přesný nýzev), provedl výtěr z krku, který vyšel negativně a z krve z prstu provedl test na zánět(nejspíš) s výsledkem 2,5. Nevím jak dál postupovat. Jestli navštívit ORL nebo jít znovu za praktikem. Stav není doprovázen kašlem, chraptěním nebo teplotou.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,důležitá je informace, že máte negativní stěry a nízké CRP, o bakteriání a kvasinkovou infekci se tedy nejedná.Zbývá buď postižení nějakým slizničním virem nebo gastrooesophageální reflux/ GER/. Zkusil bych vám nasadit Omeprazol na 14 dnů a pak by se vidělo jak se bude váš stav dále vyvíjet.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Články: Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Možná proto, že sezam...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: