Bolest v krku na jedné straně, výtěr z krku

Dnes jsem si skočila podruhé (Poprvé řekla , že je to plísen,mě se to nezdá tak jsem šla znovu) za doktorkou na výtěr z krku kvůli bílým flíčkům které tam mám asi již pět dní. Udělala mi výtěr z pravé mandle a řekla že něco na ní je,asi čepy,jinak teplotu nemám, jen pocituji unavu. Antibiotika mi ale nepředepsala a výsledky budou až za týden. Takže pokud by se tam dle výtěru něco našlo což si myslím že najde nemůže se to vlivem čekání na léčbu nějak zkomplikovat? Již jsem z toho nervní. (myslím tím např.že bych dostala revmatickou horečku nebo postoupení zanětu atd. ? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Deniso, krátkodobé prodlení při prokázané infekci nevadí. Pokud bude vykultivována bakterie způsobující infekci, je určitě třeba nasadit příslušná antibiotika dle citlivosti.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: