Bolest v krku, otok pod levým uchem

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné, že antibiotikum V-penicilin začne působit až po 7 dnech? Bolelo mě asi měsíc v krku, bolest se stupňovala a stejně s ní se i zvětšovala uzlina pod levým uchem na krku. Rozhodl jsem se proto jít k obvodnímu lékaři, který mi řekl, že mám zduřelou mandli a přilehlé tkáně. Naordinoval mi V-penicilin, po 3 dnech, jak by u ant mělo, se stav nezlepšil, pořád vše stejné. Možná teprve dnes, po 7 dnech se mi zdá otok trochu menší, v krku mi ale pořád bolí, hlavně při polykání, teplotu nemám. Je možné, že ant začala působit se zpožděním, měl bych dostat ještě nějaké, když už mám na poslední dva dny a stav je maximálně o 20% lepší? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obvykle antibiotika zaberou do 72 hodin, ale mohou i později. Záleží na citlivosti přítomných bakterií. V každém případě lékaře znovu vyhledejte a o průběhu onemocnění ho informujte. Obtíže by měly ustoupit razantněji, než jak popisujete, a možná bude potřeba upravit nebo změnit léčbu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: