Bolest v krku, zánět spojivek, kapavka?

Rad bych se zeptal, minuly tyden jsem mel nechraneny sex. Par dni potom mne zacalo bolet v krku, tak jsem sel ke svemu praktickemu lekari, kde mi predepsal antibiotika Amoksiklav. Dek po te, se mi udelal zanet spojivek, ktery lecim kapkami, ktere mi predepsal doktor. Tyden od uzivani se mi krk stale nelepsi. Dale casto chodim na zachod. Napadlo me, jestli se nemuze jednat o kapavku, ale zadny vytok z mocove trubice nemam. Dekuji predem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dominiku, podle toho, co popisujete, se nejspíš bude jednat o klasické příznaky virózy. Kapavka se však nedá zcela vyloučit. Je pravda, že tzv. extragenitální kapavka se může projevovat bolestí v krku (při orálním sexu) a teoreticky je možný i přenos na spojivky. Uvažte sám jestli k takové situaci mohlo dojít a pokud ano, informujte o tom svého praktického lékaře. Pokud by se objevil výtok, pak běžte okamžitě na dermatovenerologii. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: