Bolest v levém podbříšku

Již od 20.9. mi pobolívá v podbříšku. Po provedení kolonoskopie v r. 2011 zjištěny drobné divertikly.Navštívila jsem chirurgii a po vyšetření ,rentgenu a sonu břicha a odběru krve jsem užívala Augmentin 1 G 2x1 tbl a 12 hod. a byla mi nařízená bezezbytková strava. Léčba pomohla i přesto, že jsem nejprve po antibiotikách měla průjem, ale 8.10. opět bolesti a navíc pálení při močení. Navštívila jsem obvodní lékařku a ta z moče zjistila obsah bílkovin a krve a poslala mne na urologii. Zde mi byl předepsán Cotrimoxazol AL forte 2x1 tbl. a 12 hod. Vše se zlepšilo, ale teď mne již 3 dny trápí zácpa, potřebovala vědět zda zácpa je normální při bezezbytkové dietě. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stolice u bezezbytkové stravy nemusí být tak častá. Důležitější je, zda u zácpy máte bolesti břicha, břicho nafouklé a větry špatně odcházejí. V tom případě navštivte praktického lékaře. Jinak zvyšte příjem tekutin, vlákniny. V lékárně je možno koupit Lactulosu a krátkodobě ji užívat.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: