Bolest v lýtku

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Je mi 17 let a již druhým rokem používám hormonální antikoncepci a poslední dobou mám divné bolesti v pravém lýtku a občas pocit těžkých nohou. Také mi ,,vylezla´´ žíla na pravé noze,která ovšem není na pohmat cítit a občas zmizí (když je chladno) ale poté se zase objeví. Můj gynekolog mi sdělil že se jedná pouze o žilní kresbu,ale já si myslím že by to mohlo být něco jiného. Nemá to nějakou souvislost s hormonální antikoncepcí? Děkuji za odpověď. S pozdravem TerezA

Odpověď odborníka:

Dobrý den Terez-vet! Takto na dálku opravdu nemohu posoudit, zda má váš gynekolog pravdu a jedná se skutečně jen o výraznější žilní kresbu, či zda se jedná o křečové žíly či ještě o zcela jiný problém. Užívání hormonální antikoncepce představuje jeden z rizikových faktorů pro vznik žilní trombosy, ale vzhledem k tomu, že vaše lýtko už viděl váš gynekolog, který trombozu vyloučil, je tato možnost velmi nepravděpodobná. Nevím jak intenzivní bolesti v lýtku jsou ani jak dlouho trvají. Bude nejlépe když lýtko ukážete vašemu praktickému lékaři a domluvíte se s ním na dalším postupu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: