Bolest v obl. hrudní páteře

Dobrý večer paní doktorko, obracím se na Vás dotazem ohledně problému, který se týká bolesti zad v obl.mezi lopatkami. Léčím se už asi 6 let na revmatologii s podezřením na MCTD - užívám Plaquenil 1x1. Asi před měsícem a půl jsem prodělala virózu, bolest kloubů není asi nic neobvyklého, jenže viróza přešla a já mám problém se zády - bolest v obl. mezi lopatkami, která se šíří na obě strany k ramenním kloubům a až ke skloubení klíční kosti se sternem. Po ránu cítím strašnou ztuhlost a bolest celé oblasti. Mohlo by to mít souvislost s tím autoimunitním problémem nebo jsou to jen dozvuky prodělané virózy, která, jak mě neustále upozorňují lékaři, může probíhat hůře u lídí, kteří mají problémy s imunitou? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možné je obojí i kombinace obojího. Doporučuji informovat o problému Vašeho ošetřujícího revmatologa a domluvte se s ním, s ohledem na zavedenou léčbu, na řešení tohoto problému (jaké léky, jaká rehabilitace nebo fyzioterapie).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: