Bolest v oblasti břicha po mírném tlaku

Dobrý den, mámě teď s rodinou hodně vystresovaný rok, často jsem mněla ztrátu chuti k jídlu a prudké bolesti žaludku, vždy to ale po čase odeznělo. Nyní mně trápí bolest v břichu asi 5cm pod levými žebry při dotyku, při hře mně tam dcera kopla a hrozně to bolelo, od té doby si tam furt šahám a je to na dotyk hodně citlivé. Cítím, jako bych mněla v břiše na tom místě kámen. Mám strach aby nešlo o něco vážného. Vyměšování mám v pořádku, stravuji se v rámci možností zdravě akorát nemám moc chuť k jídlu. Jsem rok po normálním porodu. Beru akorát magnosolv, kvůli latentní tetanii a antikoncepci. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nepíšete, jak dlouhý je časový interval od onoho kopnutí, to je důležitá informace. Předpokládám, že roční dcerka Vám neuštědřila tak velkou ránu ránu, aby Vám mohla navodit závažnější trauma. Je možné, že jde jen o drobnější zhmoždění či hematom (modřinu) ve stěně břišní, naražení žeber ap. Zkuste bolavé místo mazat některým z krémů či gelů s anagetickým a protizánětlivým účinkem, snad pocítíte pozvolné zlepšení. Pokud se bolest nebude zlepšovat, raději vyhledejte lékaře. Takto po interneru totiž samozřejmě nemohu vyvloučit jiné stavy, které by vyžadovaly lékařský zásah, i když jejich pravděpodobnost není velká. Dlouhodobější ztráta chuti k jídlu a bolest v oblasti žaludku určitě může souviset se stresem, teoreticky může jít i o zánět žaludeční sliznice, příp. až žaludeční vřed. Pokud jsou tyto potíže výrazné nebo se zhoršují, poraďte se s Vaším praktickým lékařem, zda by nebylo vhodné užívat léky na "zklidnění žaludku", ev. podstoupit vyšetření na gastroenterologii. Nedělejte si zbytečné obavy. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: