Bolest v oblasti hrudního koše

Dobrý den jmenuji se Sandra,je mi 22 let a pracuji ve společnosti MC Donald,pracuji tam už 4,měsícem a potřebovala bych poradit,v práci je nas tedka strašně málo 10 holek a asi 2 kluci,dělame osmičky,devítky i desítky a noční ktere jsou od 14:15-22:30,ale většinou se končí pozde podle toho jak se stíhá,měla jsem ted pred sebou asi 5 nočních směn,mezitím jedno volno,problém je v tom že mám problém se zády stojim 2-3 hodiny u trojdřezu a umývám nádobí,což mě pak hodně bolí záda a nemůžu se pak narovnat a za další mě bolí nebo spíše píchá na levé straně hrudního koše u srdce ,práce je fyzicky a obcas i psychicky a časově stresujici,abyste to všechno stihli než všechno umyjete,uklidíte odtáhnete těžké grily,párkrat se spalite,ale jde to, jenom mě už hrozně bolí záda a mám problém s tím pícháním u srdce stává se mi to tedka až po těch nočních a trva to 5-10 minut taková občas ostrá bolest kdy se musím na chvíli zastavit a snažit se nějak dýchat a pak to zase přejde,nwm čím to je přesně,říkala jsem si že bych s tím zašla k doktorovi jenomže se bojím že mě pošle domů s tím že mi nic není,občas se to stane i doma ale velmi slabě,posledně se mi to stalo před 3 dnama v lékárně protože přítel spěchala mě to pak začalo pořádně píchat trvalo to 5 minut,protože jsme valili a ja pořádně nedýchala,.ale fakt mě to bolelo,nwm co s tím mám dělat a co mi to naznačuje jen vim že mě čeká ještě 5 nočních sice ne po sobě ale i tak,mohl byste mi prosím poradit co s tim a cim je to asi způsobeno? šetřit se v práci to nejde,a já si z toho dělám akorát srandu že brzy dostanu infarkt,předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Sandro, už s přihlédnutím k Vašemu věku je vysoce nepravděpodobné, že by dané potíže byly dány nějakým srdečním nebo plicním onemocněním, nejspíše jde o důsledek kombinace stresu, únavy a hlavně potíží s páteří. Probrat to s lékařem je ale samozřejmě vhodné, nicméně bez úpravy příčiny problému - tedy zátěže v práci, se to asi těžko zlepší. Na místě je především vyšetření zaměřené na pohybový aparát a podle toho pak může pomoci vhodné cvičení, rehabilitace. Doporučuji tedy objednat se k Vašemu praktickému lékaři a domluvit se na dalším postupu s ním.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Články: Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Rakovina vaječníků patří k...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: