Bolest v oblasti ledvin

Dobrý den, uz týden mám bolesti v oblasti ledvin. Poprvé to začalo na prave straně , nyní na levé ... Tato bolest vyskakuje do břicha (boku) az do podbrisku. Musím dodat , ze ne pravidelně. Nevim kam své problémy zařadit ... Či ledviny , problém s páteří ... Nebo gynekologicke problémy. Jelikož jsem si myslela , ze to muze byt zánět močových cest (bolest v oblasti ledvin, před cca 2-3 týdny nesnesitelne svědění v pochve , cca před 4 dny bolest při močení a pocit neuplneho vymoceni. , kdy mi to občas take neslo ) Teď nic takového ... Jen bolest v oblasti ledvin a občasné bolesti v břiše a podbrisku. Včera jsem navštívila gynekola a žádný problém nenašel. Udělal mi bežně vyšetření. Jediné špatne co řekl bylo, ze mam malou dělohu. A doporučil mi si zajít na pap test a HPV test. Jenže na toto musím počkat další 2-3 měsíce jelikož ziju v zahraničí a je to tu neskutečne drahé. Další věc , ze po pohl. Styku pokaždé kdyz si dojdu na malou objevim na toal. papíře krev , ne rudou a ne moc ... Jen jakoby to byla načervenalá moč. Jsem z toho všeho špatná ... Nevim co si myslet. Další varianta by mohla byt ze bolest mam od páteře ... Jelikož uz dlouhou dobu mam zatuhnutou krční pater. Take včera mi kamarád udělal skvělou ale pro me bolestivou masáž ... A řekl mi , ze moje zadá nejsou zcela v pořádku. Myslím , ze jsem napsala vse a doufám , ze mi můžete dat nějaké jasne vysvětlení ... Mam strach a nejhorší pocit je , ze k lékaři v cr mohu zajít az za necelé 3 měsíce. Děkuji předem moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel Vás zklamu, protože na základě Vašeho mailu Vám jasné vyjádření dát nemohu. Bolesti tohoto typu mohou mít mnoho příčit.Onemocnění ledvin je jednou z nich . K vyloučení onemocnění ledvin je nutné provést základní biochemické vyšetření krve a moči, moč včetně kultivace. Dále Ultrazvukové vyšetření ledvin, k vyloučení zánětu , kamínku a jiných obtíží. ( bez těchto vyšetření se postižení ledvin vyloučit nedá ). Z potíží,které popisujete se může jednat také o zánět pochvy. V ČR se při těchto klinických obtížích , jaké popisujete nasazují lok. léčiva a dělá se stěr a kultivace. Co se týče malé příměsi krve po polavním tyku, může se jednat i o krev z pohlavních cest , poševního vchodu....záleží na praktikách a anatomii. Jen pokud se Vám to stává až nyní ,může to ukazovat na nově vzniklé obtíže . Od krční páteře si myslím,že bolesti v podbříšku nebudou . Tedy pokud nemáte přístup k lékařské péči nebo jí pro finanční situaci nechcete vyhledat a nemáte v teploty a stav se nezhoršuje, pak je možné pokusit se o vyšší příjem tekutin, užívání brusinkových preparátů event i spasmolytik ( nevím, jestli v zemi ,kde žijete , jsou volně dostupná ) . Pokud by ale obtíže nepřestávali, pak bych lékařskou pomoc vyhledala. Můžete si tak ušetřit mnoho starosí v budoucnosti. Přeji brzké vyřešení obtíží.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: