Bolest v oblasti varlat a třísla

Vážený pane doktore, po cvičení ve fitness, kdy jsem zvedal větší váhu při dřepech se u mě dostavila silná bolest v oblasti varlat. Po kontrole u urologa jsem zjistil, že se jedná o náběh na tříselnou kýlu. Absolvoval jsem proto začátkem června operační zákrok(laktoroskopický), kdy mně byla voperována síťka. Od té doby stále pociťuji občasné bolesti v oblasti varlat a pravém třísle. Nyní se chystám opět plnohodnotně 5 x týdně cvičit a běhat, což mi bylo doporučeno operujícím chirurgem. Je přetrvávající bolest standardní a je předpoklad, že odezní? Jedná se o přetrvávající citlivost v nějakém nervu, který se regeneruje a nyní stále prostupuje do oblasti varlat? Je bolest způsobena sexuální aktivitou, kterou je nutné omezit? Prosím o radu a případná doporučení a velice děkuji za Vaši odpověď...S pozdravem, Kf

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti po operacích mohou přetrvávat i několik měsíců. Obecně by se ale intenzita bolesti měla zmenšovat, někdy se přechodně zvětšuje právě při zvýšení tělesné aktivity. Každopádně cca 3 měsíce po operaci by měla být rána zhojena a postupná plná zátěž je na místě.

MUDr. Šárka Kralíková
MUDr. Šárka Kralíková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: I. chirurgická klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: