Bolest v okolí pravého kolena

Dobrý večer, pane doktore, můžete mě prosím poradit, co dělat při diagnoze - distorze holene. Odmítla jsem punkci, doktor mě nechtěl udělat vyšetření ultrazvukem, až po odmítnutí mě udělal ultrazvuk, kde je nález- hamstrinky bez známek ruptury bez zakrvácení do svalu, laterálne struktura změny v oblasti křížení LCL a menisku. Mám ortézu. Můžete mě prosím poradit, co dál s nohou, nemůžu si dovolit marodit jsem zaměstnaná jen na poloviční úvazek a jakmile začnu marodit o práci přijdu. Děkuji za pomoc a radu. Marie

Odpověď odborníka:

Pokud vnější okolnosti nedovolují domácí klid je možno se s ortézou pohybovat. Došlap dobře možný. Ortéza by měla být ale na nejméně 6 týdnů, po 3 týdnech snímat v noci. Po 4 týdnech rehabilitace, fyzikální a pohybová léčba To vše při chirurgické kontrole kolena Zvláště zhodnocení výpotku v koleně. Malý výpotek je neškodný, větší vyžaduje jistě bezbolestnou punkci. Usnadní normalizaci stavu kolena a jeho fyziologické zatěžování.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: