Bolest v podbříšku

Dobrý den, od soboty mě bolely záda v oblasti kříže, ve středu bolest přestala, ale začalo mě bolet podbříško, ve čtvrtek už to přešlo do podbříška více vpravo. Dneska jsem jela na gynekologii, jestli nemohu být nastydlá, nic se neprokázalo. Má gynekoložka mi řekla, že to může být slepák, nebo nějaký původ z močových cest a nebo, že to je od zad. Poslala mě na chirurgii. Hned jsem tam jela, prohmatala mě a řekla, že se jí to nezdá jako slepák. Poslala mě na odběr krve a moči, vrátila jsem se zpět na chirurgii a řekla mi, že i v moči i v krvi něco zvýšeného mám. Ale co, už neřekla. Už asi 10 let mám v žlučníku kámen, se kterým jsem sledovaná, každý půlrok mi i dělají jaterní testy, mám zvýšený cholesterol i billirubin, což je asi způsobeno tím kamenem. Z chirurgie mě poslala na ultrazvuk břicha. Tam nic nenašla, kromě toho kamene a uzlinky v podbříšku. Řekla mi, že slepák mám v pořádku. Vrátila jsem se s výsledky zpět na chirurgii, tam mi řekla, že se jí to nezdá, a poslala mě na urologii, že prý i z moči se dá poznat slepák. Tam jsem opět dalal vzorek moči a nic se nepotvrdilo. Tudíž se chci zeptat, jestli ta bolest, které netrvá stále, spíše jen při zmáčknutí nebo dřepnutí, může být od zad. Špatně mi není, funguji úplně normálně, průjem nemám, teplotu taky ne. Normálně jím i piji. Větry mám taky normální. Děkuji za odpověd. Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano, je velmi pravděpodobně , že se jedná o problém v oblasti zad. A to proto, že jste byla důkladně vyšetřena a navíc Vaše obtíže nejsou původem z trávicího systému. Jinak mě překvapila informace, že každého půlroku absolvujete laboratorní vyšetření pro zvýšený bilirubin a cholesterol ve spojení s kamenem ve žlučníku. Kámen ve žlučníku se laboratorně vůbec neprojevuje, jen při žlučníkové kolice.!! Pravděpodobně se může jednat o vrozenou záležitost jako je Gilbertův syndrom, který se projevuje zvýšenou hladinou bilirubinu bez zjevných obtíží u pacienta. Pokud by jste měla v budoucnosti problémy se žlučníkem , tak se můžete obrátit přímo na mou osobu. Zdraví Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: