Bolest v podbřišku a azitromicin sandoz

Dobrý den paní doktorko, dnes jsem byla na gynekologickém vyšetření kvůli bolestem v podbřišku. Asi před měsícem mi byly zjištěny dvě cysty. Po dnešním vyšetření mi paní doktorka sdělila, že cysty už tam nejsou ale mám tam tekutinu, což prý značí zánět. Žádné akutní problémy nemám, jen pobolívání v podbřišku, častá únava a předevčírem jsem měla zvětšenou uzlinu za uchem. Paní doktorka mi vzala krev (výsledky se ale dozvím až za týden) a předepsala 2 balení antibiotik Azitromicin Sandoz 500mg na 6 dní. V letáku jsem se dočetla, že tyto atb se mají užívat pouze 3 dny. Je léčba takto silnými antibiotiky po dobu celých 6ti dnů opravdu v takovém případě nutná? Nestačí je brát 3 dny, jak je doporučeno v příbalovém letáku? Nerada beru antibiotika a o to víc, když nemám žádné akutní potíže, přestože je to stálé pobolívání v podbřišku nepříjemné. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, nemohu posoudit léčbu, paní doktorka Vás viděla a jistě ví, co dělat. Rozhodně mi nepřísluší měnit její rozhodnutí. Pravděpodobně má obavu,aby se "nerozjel" zánět dělohy a vejcovodů, což má za následek nemožnost otěhotnět.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: