Bolest v podkolení

Dobrý den,měla jsem poměrně běžný pád na koleno při sportovní aktivitě. Žádné problémy jsem neměla, až po třech dnech mi koleno oteklo, zarudlo, noha nešla pro bolest ohnout.Největší bolest byla těsně pod kolenem. Na ortopedii prý na snímcích nic nebylo a diagnóza zněla, ,,zhmoždění- kontuze- kolena". Předepsán Lioton 100000. Po 4 dnech se bolesti stále zesilovaly, palčivá bolest v podkolení a zarudnutí , horkost. Na pohotovosti upravena diagnóza: ,,Jiná burzitida kolena".Krytí VB, analgetika, ATB - Amoksiklav, ledovat. Nyní po dalších 3 dnech úporná bolest štiplavá a palčivá, pod kolenem tvrdá rudá a horká boule a pocit bolesti uvnitř kosti, bez možnosti si od bolesti ulevit. Nevím, zda mám vyčkávat, zda antibiotika vše spraví(beru je třetí den), nebo navštívit dalšího lékaře. Mám obavu , že by to mohlo být něco horšího nežli jen zhmožděnina. Děkuji předem za odpověď a radu. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Zhmožděním kolena a kloubní chrupavky reaguje kloubní výstelka výpotkem, bolesti i otokem. Pod kolenem se takto může úzkým kanálkem z kolena plnit Bakerova cysta a to vše bolí a omezí hybnost kolena. Na místě je kontrola na ortopedii, klid, antibiotika které máte, nesteroidní antirevmatika typu Ibalginu. Podle vývoje další vyšetření dle stavu. Pokud by se cysta nezmenšila bude pod kolenem nutno ji v budoucnu odstranit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: