Bolest v podkolenní jamce

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal, už asi měsíc a půl léčím pravé koleno v oblasti pravé strany v podkolenní. Jsem pravidelný sportovec, koleno jinak není oteklé, jako takové nebolí, jen při propnutí, při chůzi a natažení je bolestivé podkolenní. Když ho pokrčím a uvolním, je hmatem cítit bolestivé místo, mazal jsem to Voltarenem a Liotonem 100 000, ale je to bez výsledné. Začal jsem to pociťovat po jednom tréninku na rotopedu a potom po obyčejné večerní procházce, ale myslel jsem, že jde o namožení, tak jsem tomu dal až do teď absolutní klid. Ale je to stále stejný setrvalý stav. Jinak z přední ani z boční strany nebolí.

Odpověď odborníka:

Je možné, že se v podkolenní vyskytuje tzv. Bakerova cysta, která bývá kanálkem spojena s dutinou kolenního kloubu. Při vyšší námaze kolene a zmnožení tekutiny v koleni se více naplní i ona cysta. Je vhodné ortopedické vyšetření kolene, rtg snímek kolene a pokud by cysta opravdu byla přítomná a po jednoduché punkci, eventuálně opakovaně by se stav nezlepšil, je potom na místě jednoduchý operační výkon, odstranění cysty.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x