Bolest v podžebří ?

Mily pane doktore, vzhledem k tomu, ze ziji v zahranici, rada bych si vyslechla nazor Ceskeho lekare.Jiz druhy tyden me trapi bolesti v pravem podzebri.Bolest prichazi ve vlnach.Pred par dny se bolest presunula do zad ( v minulosti jsem mela zanet ledvin,bolest je podobna, na stejnych mistech,ale pritom jina ) Pri doteku ale ledviny neboli, pri moceni nepali a krev v moci take nemam. Jsem objednana na odbery krve a dostala jsem leky na bolesti bricha.Jsem velmi znepolojena, ze jsem zatim nebyla vysetrena ultrazvukem,ktery by myslim si , ukazal vic.Mohl by jste mi prosim poradit,co by to mohlo byt ? Mate podobnou zkusenost s necim takovym ? Mnohokrat dekuji.Nikola

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže podobné ledvinové kolice ale v pravém podžebří mohou být způsobeny tzv. biliární kolikou při onemocnění žlučníku. Ultrazvuk by měl příčinu odhalit s velkou jistotou. Škoda, že jste se nepochlubila, v které rozvojové zemi ( nebo že by vyspělé ? ) není ultrazvuk součástí základního vyšetření břicha, tak jako v ČR. Setkávám se s tím opakovaně, že si lidé uvědomí, jak relativně vyspělé ( a hlavně levné ) české zdravotnictví je, až když vyhledají ošetření v zahraničí.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bolest v podžebří ? / Odpoved | Od: Nikola | 21.7.2015 01:00
Pane doktore mnohokrat dekuji za odpoved.
Pokusim se zazadat si o ultrazvuk co nejdrive to pujde.
Ziju ve Velke Britanii a ano,mate svatou pravdu,zlate Ceske
zdravotnictvi.
To,ze je tady zdravotni pece zcela zdarma je sice
prijemne,ovsem odrazi se to take na kvalite.
Pro pobaveni jsem s timto onemocnenim navstivila uz dva
ruzne lekare, oba mi prohmatali bricho,predepsali leky (
ruzne a velmi vseobecne ) od bolesti bricha a objednali me
na odbery krve ( o tyden pozdeji ) kdy si o vysledky musim
zavolat tyden po oberech.Je to velmi stresujici.
Jeste jednou Vam moc dekuji za odpoved.Nikola
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: